AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Polnozrnate palačinke s cimetom in vanilijevim strokom

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 5

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 1,5 dcl mleka
  • 9 zravnanih žlic polnozrnate pirine moke
  • 2 žlici repičnega olja
  • mali ščepec soli
  • 1 Kotanyi vanilijev strok
  • 1/5 čajne žličke Kotanyi cimeta

Postopek:

Natisni
  1. Jajca ubijemo v posodo. Dodamo jim semena vanilijevega stroka, cimet ter ščepec soli.
    V merilni lonček zmerimo količino mleka. V zmes z jajci vlijemo mleko, dodamo olje in presejemo moko. Vse sestavine zmešamo z ročnim mešalnikom, da se dobro povežejo. Pazimo da v zmesi ne ostanejo grudice. S tem, ko smo v zmes dodali olje, ni potrebne nobene dodatne maščobe za peko.
  2. Na štedilniku segrejemo palačinkarico. Segrejemo jo na temperaturo, ki je le odtenek nižja od najvišje. (8/9) Pripravimo si dva krožnika, zajemalko in lopatico.
    Zmes za palačinke zlijemo na palačinkarico in jo med zlivanjem premikamo, da se zmes enakomerno razlije. Počakamo da zmes za palačinke zamatira, nato pa jo obrnemo, pečemo še na drugi strani nekaj trenutkov in odstranimo na krožnik. Pečeno palačinko položimo na krožnik in jo pokrijemo z drugim krožnikom, da čimdlje ohranimo toploto.
  3. Palačinke namažemo s skuto ali drugim željenim namazom.

oglasek (1)Recept je primeren tudi za diabetike.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.