Anina kuhinja

Polnozrnat kruh s sirom, origanom in čilijevimi kosmiči

Čas priprave: 1 ura
Za pekač velikosti približno 30x10cm.

Sestavine:

– 200-250 g polnozrnate moke
– 1,5 dcl vode
– 1 vrečka suhega kvasa
– 1 slaba čajna žlička soli
– ščepec sladkorja
– 2 žlici olivnega olja

– 2-3 pesti sira (mocarela, edamec, gavda)
– ščepec origana, čilijevih kosmičev
– 1 jajce

Opis priprave:

V posodo stresite moko. Ob strani potresite sol in zlijete olje. Na sredini naredite luknjico in vanjo stresite kvas in sladkor. Prilijete vodo in sproti mešate s kuhalnico od znotraj proti ven, tako da kvas ne pride v stik s soljo pri robu dokler ni vmešan v moko. Testo nato zgnetete. Testo mora biti mehko in se ne sme prijemati na prste. Gnetite testo vsaj 10-15 minut. V primeru da se testo prijema prstov dodajte malce moke. Takšno testo nato pustite vzhajati kakšnih 20 minut.

Po tem času ga razvaljajte na dolžino pekača in potresite s sirom. Zvijte ga na tesno in položite v namaščen pekač. Premažite ga s stepenim jajcem in potresite z origanom in čilijevimi kosmiči. Pustite ga vzhajati vsaj 20 minut. Takšnega potem položite v segreto pečico na 180 stopinj za 30-35 minut.

Dober tek 😉