Anina kuhinja

Pica kruhki

Pica kruhki so zanimiva različica iz testa za pico. Z njimi boste gotovo navdušili.

Slika prikazuje hlebčke kruha in razvaljan hlebček.

 

Slika prikazuje sestavine za kruhek na razvaljanem hlebčku.

 

Slika prikazuje zvit kruhek, ter način kako ga zatesniti, da sestavine ne bodo uhajale.

 

Pečeni pica kruhki.

 ZAHTEVNOST4/5

ČAS PRIPRAVE: 2 uri s peko in vzhajanjem testa
 Za 8 kosov.
SESTAVINE:
– 400/500 g moke
– 2 čajni žlički soli
– 1,5 dcl mleka
– 2 čajni žlički sladkorja
– 2/3 kocke kvasa
– slab 1 dcl olivnega olja ( lahko tudi sončnično)
– kečap
– sir
-ostale željene sestavine

OPIS PRIPRAVE:

Najprej na štedilnik damo mleko kateremu dodamo sladkor, in ga pogrevamo dokler ne postane topel (ne sme biti vroč!). Potem mleko odstavimo in mu dodamo kvas, ki ga rahlo razdrobimo. Vse to pokrijemo s servetom in pustimo 5minut da kvas vzide. Medtem v posodo vsujemo moko, in ob robu okrog nje damo sol, da ne bo prišla v stik z kvasom. Nato ob robu zlijemo še olje ter na sredini naredimo luknjico kamor potem zlijemo mleko s kvasom, in tako preprečimo stik z soljo. vse to narahlo vmešamo tako da mešamo iz sredine posode proti robu. Ko se sestavine sprimejo jih z rokami močno zgnetemo dokler testo ni lepo mehko in se ne prijema več vaših prstov. Če boste dobili občutek da je testo trdo, dodajte malo tople vode in ga dobro zgnetite dokler se neha prijemati prstov . Testo nato dajte počivati za 1 uro na toplo (priporočam v pečico na 50 stopinj). V primeru da nimate toliko časa, vzhajajte testo toliko časa kolikor si ga lahko privoščite. Testo mogoče ne bo tako mehko ampak, prav slabo tudi ne bo 😉
   Testo nato z nožen razrežete na 8 približno enakih delov. Vsak del posebej nato razvalajte v kvadrat, in vašo zgornjo polovico kvadratka malo namažite z kečapom ( če boste namazali preveč kečapa vam bo uhajal iz testa ) nato pa v obliki vodoravne črte posujte nariban sir, šunko in po želji potresite origano ( nadevi so lahko zelo različni, sama priporočam tudi nadev iz sire in tune ). Poskrbite da nadev ne bo segal do vseh koncev kvadrata temveč bo odmaknjen vsaj 1-2 cm od roba. Kvadrat nato zavijte v rolado iz zgornjega roba proti spodnjemu in testo pritrdite na rolado, krajčke pa zapognite in potlačite, da sestavine ne bodo uhajale.

   Kruhke nato položite na namaščen pekač. Med njimi naj bo vsaj dobra 2 cm prostora. Pica kruhke nato položite za slabih 20 minut v segreto pečico na 50 stopinj, da bo testo zraslo, nato pa pečico nastavite na 180 stopinj in kruhke pečite še kakšnih 15-20 minut. Ali je testo pečeno preverimo tako da dvignemo enega od kruhkov in če je dno kruhka svetlo rjave barve so kruhki pečeni. Ponavadi pa se tudi vidni del kruhkov malce obarva oziroma zapeče in takrat jih lahko vzamete iz pečice.

V primeru pa da uporabljate krušno peč, pa pica kruhki potrebujejo le dobrih 5 minut.

DOBER TEK!