Anina kuhinja

Pečeni zdravi ameriški nekvašeni pustni krofi z luknjo, jabolkom in presnim čokoladnim oblivom

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 10-12

Količina: Za 9 krofkov

Sestavine:

Sestavine za krofke:
70 gramov pirine, polnozrnate ali navadne moke
30 gramov koruznega škroba
2 žlici rafiniranega ali navadnega sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
1 polna čajna žlička vinskega kamna ali pecilnega praška
Ščepec cimeta po želji
50 ml grškega ali navadnega jogurta ali kisle smetane
2 jajci
5 žlic sončničnega, repičnega ali kokosovega olja
Lupinica 1/2 bio limone
1 žlica ruma po želji
1/2 jabolka
ščepec soli

 

Sestavine za presni čokoladni obliv:
2 zravnani žlici grenkega kakava v prahu
5-6 žlic kokosovega olja
5-8 žlic javorjevega ali agavinega sirupa (do željene redkosti obliva)

Postopek:

Natisni

Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s ščepom soli stepemo do čvrstega, rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor ter stepamo toliko časa, da zrna sladkorja izginejo.

Posebej zmešamo jogurt, olje, rum in lupinico. V drugi posodi zmešamo moko, koruzni škrob in vinski kamen. Jabolko olupimo in na drobno naribamo (kot parmezan). V zmes z rumenjaki potem v treh delih z žlico umešamo pripravljene tekoče in suhe sestavine. Na koncu umešamo še naribano jabolko ter zaključimo s snegom. Zmes do dveh tretjin nadevamo v namaščene modelčke in jih pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 10-12 minut. Pečene odstranimo iz pekača in ohladimo.

Med hlajenjem pripravimo obliv in ohlajene krofe vanj potopimo in okrasimo po želji. Na sliki so okrašeni z mrvicami in zdrobljenimi beljakovimi vetrci.

Pečeni ameriški nekvašeni pustni krofi z luknjo in presnim čokoladnim oblivom so popolni če vam kvašeno testo ne leži ali pa le želite sebe in bližnje razvajati z bolj zdravo različico pustnih krofov. Ti niso ocvrti, ampak pečeni v pečici. Vsebujejo nerafiniran sladkor, pirino moko in presni čokoladni obliv, ter so veliko bolj preprosti za pripravo kot kvašeni.