Anina kuhinja

Pečena jabolka s krompirjevim pirejem

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

– 7 krompirjev
– 2 žlici masla
– ščepec soli
– 4-5 žlic mleka
– 7 jabolk
– 4-5 žlic olja
– 3 žlice sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

Jabolka olupimo in narežemo na šestine. V posodi segrejemo olje in mu dodamo narezana jabolka. Jabolka na srednji do večji vročini pečemo kakšne pol ure oziroma dokler niso več čvrsta in se spremenijo v lepo jabolčno pašto. Šele na koncu jim dodamo sladkor.

Med peko jabolk olupimo krompir, ga narežemo na manjše delčke debeline približno polovice centimetra in jih zalijemo z vodo, ter posolimo. Kuhamo jih kakšne pol ure. Po tem času jih odcedimo, jim dodamo maslo in mleko, ter dobro pretlačimo.

V posodice naložimo obe jedi hkrati in jih po želji lahko zmešamo, da dobimo krompirjevi jabolčni pire.

Dober tek!