Sestavine:
- kristalni sladkor (navadni beli, trsni, rjavi)
- ščepec soli
- Preden začnete s pripravo karamele poskrbite, da se sladkor ne drži skupaj v bunkicah.
- Ponev segrejte na najvišjo temperaturo in sladkor enakomerno razporedite po posodi. Počakajte, da se začne topiti. Za čimbolj enakomerno topljenje, posodo vmes malce potresite. V primeru, da se sladkor na robu ne stopi dovolj, ga s kuhalnico malce premaknite proti sredini – kljub nežnim premikom, karamele ne mešajte.
- Ko je sladkor karameliziran, ga lahko prelijete in strdite ali pa ga uporabite za željen recept, ki karamelo zahteva. Karameli lahko vmešate razne dodatke za karamelni obliv/preliv, kot je maslo, sladka smetana…
19,96€ Izvirna cena je bila: 19,96€.17,96€Trenutna cena je: 17,96€. z DDV
[elfsight_instagram_feed id="1"]