Anina kuhinja

Na pari kuhani kruhovi hlebčki/bombetke

Čas priprave: 20 minut + vzhajanje

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 8 srednje velikih hlebčkov

Sestavine:

1000 gramov svetle pirine moke (ali navadne, ali polnozrnate, ali črne)
500-650 ml tople vode
1 kocka svežega kvasa
1 žlica medu
2 zravnani čajni žlički soli

Postopek:

Natisni

Moko presejemo. V toplo vodo (500ml) zmešamo med in vanjo nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati vsaj 10 minut.

V moko vmešamo vzhajan kvas, nato pa še sol in vsebino gnetemo nekih 10-15 minut. Če testo ni izjemno mehko prilivamo še malo vode, da dobimo nežno pocasto in zelo mehko testo.

Testo pustimo vzhajati eno uro. Po tej uri ga potlačimo in vzhajamo še dobre pol ure.

Nato ga razdelimo na 8 delov in vsak del oblikujemo v lep hlebček. Hlebčke položimo v namaščeno parno posodo, da vzhajajo za nekih 30 minut.

V primeru da imate parno pečico, jih vzhajate kar v njej na programu za vzhajanje.

Vzhajane hlebčke skuhamo na pari v parni pečici ali v parni posodi. Kuhamo jih 30 minut.

Na pari kuhani kruhovi hlebčki/bombetke so super možnost za domač kruh. Moja fanta jih obožujeta saj je zanju to kruh brez skorjice.

Sama sem jih pripravljala v Boschevi parni pečici, ki je naravnost fantastična. Lahko pa jih seveda pripavljate tudi v parni posodi.