Anina kuhinja

Medene fige polnjene s skuto in orehi

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 8-10 fig

Sestavine:

  • 100 ml sladke smetane
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja
  • 2-3 žlice fine skute ali rikote
  • 1 zvrhana žlica grškega jogurta
  • 8-10 fig
  • slaba pest orehovih jedrc
  • količina medu po želji

Postopek:

Natisni
  1. Sladko smetano stepemo in ji med stepanjem primešamo vanilijev sladkor. Stepamo jo do čvrstega.
  2. Skuto in grški jogurt zmešamo in vanju po delih postopoma vmešamo stepeno smetano.
  3. Fige zrežemo na četrtine in jih položimo v papirnate košarice za mafine. Čeznje naložimo zvrhano žlico kreme in vse skupaj potresemo z orehi. Pokapamo z medom in smo končali.