Anina kuhinja

Malinina pasijonkina skutna torta brez peke

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 torta

Sestavine:

  • Sestavine za podlago:
  • 200 gramov maslenih piškotov
  • 5 žlic Natur aktiv masla
  • 5 zvrhanih žlic Natur aktiv mareličnega džema
  • Sestavine za nadev in okras:
  • 600 gramov Natur aktiv skute
  • 4 zvrhane žlice Natur aktiv kremnega/sirnega namaza
  • 150 ml Natur aktiv jogurta
  • 1 Natur aktiv bio limona
  • 300 ml Natur aktiv sladke smetane
  • 3 žlice Natur aktiv mareličnega džema
  • 4-6 zvrhanih žlic sladkorja v prahu
  • 4-6 polnih pesti svežih malin
  • 3-4 pasijonke/marakuje

Postopek:

Natisni
  1. Najprej pripravimo podlago. Obod tortnega pekača premažemo z maslom in ga oblečemo v papir za peko. Postavimo ga na izbrano nosilno podlago, na kateri bomo torto servirali.
  2. Piškote fino zmiksamo. Zmiksanim temeljito vmešamo stopljeno maslo. Zmes za podlago nato pretresemo v pripravljen obod in jo enakomerno razporedimo po dnu z žlico ali s prsti.
  3. Džem segrejemo v kozici, da postane topel in bolj tekoč. Z njim premažemo piškotno podlago in vse skupaj za čas priprave kreme položimo v hladilnik.
  4. Sladko smetano čvrsto stepemo. Skuto fino zmiksamo v multipraktiku. S kuhalnico ji vmešamo, jogurt, kremni sir, sladkor v prahu, limonino lupinico in sok ene limone. Po okusu dodamo še malo limoninega soka ali sladkorja.
  5. V kremo počasi vmešamo stepeno sladko smetano in jo prelijemo na piškotno podlago.
  6. Marelični džem pripeljemo do vretja v manjši kozici. Pasijonki izdolbemo semena in jih zmešamo z nežno ohlajenim mareličnim džemom. Z zmesjo premažemo kremo. Po vrhu potresemo sveže maline in torto za vsaj 3-4 ure položimo v hladilnik. Najbolje pa kar čez noč. Strjeni torti slečemo papir za peko.

Natur Aktiv logo splet