Sestavine:
- Sestavine za podlago:
- 200 gramov maslenih piškotov
- 5 žlic Natur aktiv masla
- 5 zvrhanih žlic Natur aktiv mareličnega džema
- Sestavine za nadev in okras:
- 600 gramov Natur aktiv skute
- 4 zvrhane žlice Natur aktiv kremnega/sirnega namaza
- 150 ml Natur aktiv jogurta
- 1 Natur aktiv bio limona
- 300 ml Natur aktiv sladke smetane
- 3 žlice Natur aktiv mareličnega džema
- 4-6 zvrhanih žlic sladkorja v prahu
- 4-6 polnih pesti svežih malin
- 3-4 pasijonke/marakuje
Postopek:
Natisni- Najprej pripravimo podlago. Obod tortnega pekača premažemo z maslom in ga oblečemo v papir za peko. Postavimo ga na izbrano nosilno podlago, na kateri bomo torto servirali.
- Piškote fino zmiksamo. Zmiksanim temeljito vmešamo stopljeno maslo. Zmes za podlago nato pretresemo v pripravljen obod in jo enakomerno razporedimo po dnu z žlico ali s prsti.
- Džem segrejemo v kozici, da postane topel in bolj tekoč. Z njim premažemo piškotno podlago in vse skupaj za čas priprave kreme položimo v hladilnik.
- Sladko smetano čvrsto stepemo. Skuto fino zmiksamo v multipraktiku. S kuhalnico ji vmešamo, jogurt, kremni sir, sladkor v prahu, limonino lupinico in sok ene limone. Po okusu dodamo še malo limoninega soka ali sladkorja.
- V kremo počasi vmešamo stepeno sladko smetano in jo prelijemo na piškotno podlago.
- Marelični džem pripeljemo do vretja v manjši kozici. Pasijonki izdolbemo semena in jih zmešamo z nežno ohlajenim mareličnim džemom. Z zmesjo premažemo kremo. Po vrhu potresemo sveže maline in torto za vsaj 3-4 ure položimo v hladilnik. Najbolje pa kar čez noč. Strjeni torti slečemo papir za peko.