Anina kuhinja

Kolački z bučo, orehi in kremnim nadevom

Čas priprave: 20

Čas kuhanja: 19

Količina: 14 kolačkov

Sestavine:

  • Sestavine za kolačke:
  • 260 gramov moke (navadne, pirine, črne)
  • 150 ml mleka (kravjega, riževega, mandljevega, sojinega)
  • 50 ml sončničnega olja
  • ščepec cimeta, muškatnega oreščka, mletega ingverja (ali belega popra)
  • 50-60 gramov rjavega ali navadnega sladkorja
  • 2-3 polne pesti naribane buče (hokaido buče, muškatne buče, cukini bučke)
  • 1 pest orehovih jedrc
  • ščepec soli
  • 2 jajci
  • vrečka pecilnega praška
  • 20 gramov Kotanyi cimetovega sladkorja
  • Sestavine za nadev:
  • 150 gramov sirnega namaza oziroma kremnega sira
  • 2-3 polne žlice sladkorja v prahu
  • 200 ml sladke smetane za stepanje

Postopek:

Natisni
  1. Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Skupaj premešamo sladkor in cimetov sladkor. V merilnem vrču odmerimo pravo količino olja in mleka. V pekač za mafine položimo papirnate košarice.
  2. V dve plastični posodi ločeno razporedimo jajčna rumenjaka in beljaka. Iz slednjih stepemo sneg in jim med mešanjem dodamo ščepec soli. Rumenjakoma dodamo sladkorja in začimbe. Vsebino nato stepamo z električnim mešalnikom, dokler se njena prostornina ne podvoji in zmes ne postane svetlo rumene barve. Takrat prilijemo odmerjene tekoče sestavine in presejemo zmešane suhe sestavine. Vmešamo še grobo narezane orehe in naribano bučo.
    Z lopatico vmešamo sneg.
  3. V vsako papirnato košarico nadevamo zmes. Nadevane košarice položimo v segreto pečico na 180 °C za 19-20 minut.
  4. Pečene kolačke po odmerjenem času nemudoma prestavimo iz pekača in s tem ustavimo proces pečenja ter jih zatem ohladimo.
  5. Kremni sir premešamo s sladkorjem v prahu. Sladko smetano stepemo do čvrstega in ji nežno in počasi vmešamo kremni sir.
  6. Ohlajene kolačke nadevamo s sirnim nadevom in postrežemo.