Anina kuhinja

Enostavna čebulno česnova musaka v skodelici

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 80 minut

Za 1 osebo. Za eno malo skledico.

SESTAVINE:

– 1 krompir
– 1 dobra pest čebule
– 2 stroka česna
– dober ščep majarona
– 1 malo jajce
– 40-50 ml smetane za kuhanje
– 4 žlice mleka
– 0,3 dcl jušne osnove ( ali vode zmešane z jušno kocko)
– 1/2 čajne žličke soli
– ščepec popra
– 2-3 žlice sira

OPIS PRIPRAVE:

Krompir olupimo in naribamo na debelino 1 mm. Čebulo in česen  prav tako narežemo na manjše koščke.

V posodici dobro zmešamo jajce, smetano, mleko, sol in poper. Skledico namastimo z oljem. Na dno  položimo približno 6 krompirjevih rezin, čeznje naložimo tretjino čebule in česna in ščepec majarona.

Postopek ponovimo še dvakrat in a vrh položimo še eno plast krompirja. Vse skupaj zalijemo s pripravljeno zmesjo, ter juho in po vrhu potresemo sir. Skodelico pustimo 10 minut da tekočina steče med sloje in če tekočina ni napolnjena do vrha skodelice dodamo še preostalo tekočino ali pa prilijemo mleko. Torej tekočina mora prekrivati celo skodelico.

Pečico segrejemo na 200 stopinj in musako položimo v pečico za 1 uro.

Dober tek!