Anina kuhinja

Domači vanilijev sladkor

Čas priprave: 2 minuti

Čas kuhanja: /

Količina: 1 kozarec

Sestavine:

  • 700 g kristalnega navadnega/trsnega/rjavega ali kokosovega sladkorja
  • 4–5 vanilijevih strokov

Postopek:

Natisni
  1. Vanilijeve stroke razpolovimo in jim s topo stranjo noža nežno odstranimo semena. Dodamo jih sladkorju in jih z rokami vmešamo v sladkor.
  2. Ker se skupaj s semeni rada ostranijo tudi strokova vlakna, vam toplo priporočam, da sladkor presejete skozi cedilo. Vlakna, ki ostanejo na cedilu, zavržemo.
  3. V kozarec stresemo polovico presejanega sladkorja.
  4. Stroke razpolovimo in jih razporedimo po sladkorju, ki smo ga že natresli v kozarec. Čez stroke natresemo še preostali sladkor in kozarec dobro zapremo.
    Sladkor pustimo nato zaprt en teden, da se dobro navzame vanilije.
  5. Nasvet: Strokov, katerih semena ste že uporabili, ne zavrzite. Raje jih razpolovite in z njimi aromatizirajte svoj sladkor.