Sestavine:
- 700 g kristalnega navadnega/trsnega/rjavega ali kokosovega sladkorja
- 4–5 vanilijevih strokov
Postopek:
Natisni- Vanilijeve stroke razpolovimo in jim s topo stranjo noža nežno odstranimo semena. Dodamo jih sladkorju in jih z rokami vmešamo v sladkor.
- Ker se skupaj s semeni rada ostranijo tudi strokova vlakna, vam toplo priporočam, da sladkor presejete skozi cedilo. Vlakna, ki ostanejo na cedilu, zavržemo.
- V kozarec stresemo polovico presejanega sladkorja.
- Stroke razpolovimo in jih razporedimo po sladkorju, ki smo ga že natresli v kozarec. Čez stroke natresemo še preostali sladkor in kozarec dobro zapremo.
Sladkor pustimo nato zaprt en teden, da se dobro navzame vanilije. - Nasvet: Strokov, katerih semena ste že uporabili, ne zavrzite. Raje jih razpolovite in z njimi aromatizirajte svoj sladkor.