Sestavine:
- 3 zrele zamrznjene banane
- 1 sveža banana
- agavin sirup po okusu
- 3-5 žlic kakava v prahu
- majhen ščepec soli
- ščepec cimeta
- 1 vanilijev strok
- mrvice za okras
Postopek:
Natisni- Banane olupimo in razrežemo na manjše kocke. Shranimo jih v plastično posodo in zamrznemo. Prvih nekaj ur sadje nekajkrat premešamo, da ga bomo kasneje lažje zmiksali.
- Zamrznjeno sadje stresemo v multipraktik. Dodamo mu sirup, semena vanilijevega stroka, sol, cimet, kakav v prahu in svežo banano. Le- ta bo v sladoled vnesla nekaj mehkejše teksture in se bo ta lažje zmiksal.
- Vsebino zmiksamo in takoj postrežemo.
- Sladoled, ki nam ostane, postavimo nazaj v zamrzovalnik. Preden ga bomo naslednjič postregli, ga za vsaj 30–60 minut postavimo v hladilnik, da se malce zmehča.
- Namesto agavinega sirupa lahko uporabite javorjev sirup ali med.
Primerne banane za ta recept morajo na lupini imeti črne pikice. Takrat so dovolj zrele in sladke.