Anina kuhinja

Čokoladni rumovi krhki rogljički

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 30-40 piškotov

Sestavine:

140 gramov navadne ali pirine moke
30 gramov RUF koruznega škroba
80 gramov kakava v prahu
noževa konica RUF pecilnega praška
nekaj kapljic RUF rumove arome
150 gramov masla
50 gramov sladkorja

sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Moko, pecilni prašek, kakav v prahu in koruzni škrob zmešamo skupaj.

Vse zgoraj pripravljene sestavine, sladkor in maslo stresemo v večji multipraktik in zmiksamo, da se povežejo v testo.

Testo zvijemo v folijo za živila in ga pustimo stati v hladilniku 30 minut. Nato oblikujemo rogljičke in jih pečemo v segreti pečici na 180 stopinjah nekih 10 minut.

Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.

Čokoladni rumovi krhki rogljički so super slastni čokoladni praznični piškoti, ki so zaradi odlične rumove arome, prav zares nekaj posebnega.