Anina kuhinja

Čokoladni rožičevi piškoti z mandlji za diabetike

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 12 minut

Količina: 25 piškotov

Sestavine:

200 gramov Cavalier čokoladnih kapljic ali čokolade
30 gramov masla
120 gramov Sugar Sweet rjavega sladkorja (ali navadnega)
50 gramov ržene polnozrnate moke (ali pšenične polnozrnate moke)
30 gramov rožičeve moke
nekaj kapljic vanilijevih Sweet drops ali 1 vanilijev strok
2 jajci
ščepec soli
1/2 čajne žličke vinskega kamna ali pecilnega praška
1/3 čajne žličke cimeta
1 pest neolupljenih mandljev

Postopek:

Natisni

Čokoladne kapljice skupaj z maslom stopimo na vodni kopeli ali na najnižji temperaturi. Moki, vinski kamen, cimet in sol premešamo.

Jajcema dodamo sladkor in kapljici vanilije, ter jih stepamo da se prostornina poveča za dvakrat. Takrat počasi vmešamo moknato zmes in na koncu vmešamo še stopljeno čokolado. Za pol ure položimo v hladilnik.

Na papir za peko nadevamo manjše kupčke v velikosti oreha in jih okrasimo z grobo narezanimi mandlji.

Položimo jih v segreto pečico na 180 stopinj za 12 minut. Dobro jih ohladimo preden jih prestavljamo iz pekača.

Med peko piškotov, zmes položimo v hladilnik.

Čokoladni rožičevi piškoti z mandlji za diabetike so slastni noro čokoladni piškoti, ki so primerni tudi za diabetike, saj so pripravljeni s Cavlier čokolado, ki ne vsebuje sladkorja in je polna vlaknin. Prav tako je navadni sladkor zamenjan za Sugar Sweet sladkor, ki ne vpliva na rast sladkorja.