Sestavine:
- Sestavine za hrustljave kosmiče:
- 100 gramov rženih kosmičev
- 100 gramov ovsenih kosmičev
- 40 ml agavinega sirupa
- 1 zvrhana žlica kakavovega masla
- Ostale sestavine:
- 200 gramov grškega jogurta
- 300 ml kokosovega mleka (ali kravjega, ovsenega, mandljevega, riževega)
- 1 žlica vanilijeve arome
- 1-2 žlici agavinega sirupa
- 1 žlica chia semen
- 1 banana
- 3 žlice grobe kokosove moke
- nekaj koščkov temne čokolade
Postopek:
Natisni- Najprej pripravimo hrustljave kosmiče. Agavin sirup in kakavovo maslo stopimo na štedilniku in prelijemo čez zmešane ovsene in ržene kosmiče. Vsebino pretresemo na pekač obložen s papirjem za peko in pečemo 20 minut v segreti pečici na 200 stopinj. Mešamo vsakih 5 minut.
- Pražene kosmiče dobro ohladimo, nato pa dodamo v dva kozarčka. Napolnimo dve tretjini kozarčka, ostalo pustimo za banano.
- V posodi zmešamo jogurt, mleko, aromo, agavin sirup, chia semena in dve žlici grobe kokosove moke.
- Kosmiče v kozarčkih prelijemo s pripravljeno tekočino in dobro zatesnimo pokrov, ter položimo v hladilnik za čez noč.
- Naslednji dan na vrh kosmičev narežemo svežo banano in potresemo s preostalo grobo kokosovo moko in okrasimo s koščkom temne čokolade.