Anina kuhinja

Cake popsi z marelično marmelado in lešnikovim čokoladnim oblivom

Čas priprave: 1 ura

Čas kuhanja: 30minut

Količina: 25 cake popsov

Sestavine:

Sestavine za biskvit:

80 gramov moke
150 gramov navadnega sladkorja
63 gramov masla
noževa konica RUF pecilnega praška
60 ml mleka
2 jajci

Ostale sestavine:

3 žlice mleka
3 žlice marelične marmelade
2 x RUF lešnikov obliv za kolače (ali 200-300 gramov temne/mlečne čokolade)
RUF okraski

25 palčk za lizike

Postopek:

Natisni

Jajca s sladkorjem penasto vmešamo. Dodamo stopljeno maslo in mleko in ponovno premešamo. Dodamo moko in zmešamo.

Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga predhodno namastili z maslom. Biskvit pečemo približno 30 minut. Ko je pečen zobotrebec zapičen v biskvit pride ven čist.

Ko je biskvit ohlajen, ga zdrobimo med rokami, tako da dobimo drobtine. Dodamo 3 žlice mleka, 3 žlice marelične marmelade in med rokami pregnetemo, da dobimo gosto zmes.

Oblikujemo kroglice, jih postavimo na krožnik, ki je lahko obložen s peki papirjem. Obliv (ali čokolado) stopimo nad vodno kopeljo.

Palčko na konici pomočimo v stopljen čokoladni preliv in zapičimo v kroglico. Postavimo v skrinjo za približno 30minut.

Ko so kroglice dobro ohlajene, jih pomočimo v preostali preliv, okrasimo in postavimo nazaj na krožnik, obložen s peki papirjem. Popse postavimo v hladilnik, da se čokolada dobro strdi in ohladi.

Cake popsi z marelično marmelado in lešnikovim čokoladnim oblivom so super preprosta sladica, popolna za praznovanja ali drugačne posebne priložnosti.