Anina kuhinja

Čaj za pomiritev trebuščka / proti krčkom

Čas priprave: 1 minuta

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: /

Sestavine:

  • 1 kozarček semen janeža
  • 1 kozarček semen kumine
  • 1 kozarček semen komarčka

Postopek:

Natisni
  1. Sestavine zmešamo in jih zapremo v neprodušen kozarec.
  2. V 500 ml vode dodamo 3 čajne žličke mešanice iz kozarca. Vsebino zavremo in posodo zapremo, ter vsebino na srednji/manjši temperaturi kuhamo nadaljnih 10 minut. Posoda naj ves čas kuhanja ostane pokrita, da eterična olja ne izhlapijo. Po tem času posodo umaknemo iz ognja in čaj precedimo, ter spijemo.
  3. Po želji ga osladkamo.
  4. Čaj za pomiritev trebuščka je namenjen pomiritvi dojenčkovih krčkov. Skozi materino mleko namreč določen del čaja pride tudi do dojenčka. Če ima vaš dojenček pozno popoldan in zvečer rad krčke, takrat spijte skodelico ali dve tega čaja.

Recept je iz mojega priročnika Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice (več o njem v moji spletni trgovinici). Namenjen je mamicam v prvih tednih z novorojenčkom.

Sama sem si skuhala čaj in ga večinoma pila v popoldanskem času, saj so krčki najbolj intenzivni ravno pozno popoldan/zvečer. Preko mleka je določen del čaja prišel do dojenčka, in pri nama z Liamom se je s pitjem stanje kar izboljšalo.

Pri pripravi res dobro upoštevajte navodila – s tem ciljam predvsem vretje z zaprto posodo, da eterična olja ne izhlapijo.

Mimogrede: Semena komarčka najdete v lekarnah.

 

Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice