Anina kuhinja

Brezglutenski mafini z borovnicami, cimetom in borovničevo marmelado

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 12

Sestavine:

2 jajci
260 gramov brezglutenske moke Schaer mix it
80 g narafiniranega trsnega sladkorja
1 žlica vanilijevega sladkorja
1 vrečka vinskega kamna ali pecilnega praška
1,5 dcl riževega mleka
0,5 dcl sončničnega olja
ščepec soli
2 pesti borovnic
12 čajnih žličk borovničeve marmelade
4 žlice sladkorja v prahu
1 zravnana čajna žlička cimeta

Postopek:

Natisni

Iz beljakov stepemo sneg.

Rumenjake, vanilijev sladkor in rjavi sladkor dodamo v posodo in stepamo, da postane vse skupaj kremasto. V drugi manjši posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom in jo skozi cedilo presejemo v posodo, kjer smo stepali rumenjake.

V isto posodo prilijemo mleko in olje, dodamo sol in vse skupaj počasi zmešamo z električnim mešalnikom.

Borovnicam dodamo 1 čajno žličko moke in vse skupaj dobro premešamo. Vsaka borovnica mora biti tako oblečena v moko. S tem bomo preprečil, da se bodo borovnice med peko kolačkov posedle na dno.

Tako oblečene borovnice z žlico počasi vmešamo v pripravljeno zmes. Nazadnje počasi vmešamo še sneg.
V pekač za mafine naložimo papirnate skodelice za mafine in jih nadevamo z žlico zmesi. Nato dodamo čajno žličko marmelade in zaključimo s preostalo zmesjo.

Pečemo jih 18 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Med peko v manjši posodici zmešamo sladkor v prahu in cimet.

Ohlajene kolačke potresemo s cimetovim sladkorjem.

Mafini narejeni z brezglutensko moko, ki so izjemno sočni in na sredini polnjeni z borovničevo marmelado. Narejeni so iz samih zdravih sestavin in so poleg vsega še brez mlečni izdelkov.

Za posebej sladek priokus so potreseni s cimetovim sladkorjem. Preizkusite jih, ne bo vam žal. 😉