Anina kuhinja

Brezglutenski čokoladni orehov sufle / souffle za diabetike

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4-5 manjših skodelic

Sestavine:

150 gramov Cavalier temne čokolade s 85% kakava
30 gramov mletih orehov
20 gramov kakava v prahu + nekaj žličk za posip skodelic
1 dcl vode
1 vanilijev strok
ščepec cimeta
ščepec soli
3 jajca
50 gramov Sugar Sweet 1:1

maslo za premaz skodelic
Sugar Sweet sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Mlete orehe in kakav zmešamo skupaj. Skodelice namastimo z maslom in potresemo s kakavom v prahu, ter položimo v hladilnik.

V stopljeno čokolado zmešamo vodo, da se sestavini povežeta.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo sladkor, semena vanilijevega stroka in cimet, ter jih stepamo da še enkrat povečajo prostornino.Počasi po delih vmešamo čokoladno zmes in orehovo/kakavovo zmes.

Beljake stepemo v čvrst sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli. Nežno in počasi jih vmešamo v čokoladno orehovo zmes.

Vse skupaj prelijemo v skodelice/ramekine. Nadevamo jih cm pod robom in pečemo v segreto pečici na 180 stopinjah nekih 15 minut.

Takoj posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Brezglutenski čokoladni orehov sufle / souffle za diabetike je preprost sufle, narejen brez moke in s posebnim sladkorjem Sugar Sweet, ki ne vpliva na rast sladkorja v krvi in je zato še posebej primeren za diabetike. Več informacij o njem lahko preberete v spletni trgovini Sladko.si tukaj.

Prav tako je sufle narejen s Cavalier temno čokolado, ki je zdrava čokolada, polna vlaknin in je prav tako primerna za diabetike v zmernih količinah. Več o Cavalier čokoladah najdete tukaj.