Sestavine:
Sestavine za biskvit:
205 g moke
80 ml sončničnega olja
1/2 RUF pecilnega praška
150 ml limoninega soka
80 ml vode
limonina lupinica 1 večje bio limone
1 žlica kisa
Sestavine za kremo:
500 ml smetane za stepanje
600 g grškega jogurta
4 žlice medu
3 žlice sladkorja v prahu
ščep cimeta
6 lističev RUF želatine
sok 1 limone
Sestavine za breskov žile:
500 g breskvinega pireja (spasirane olupljene breskve)
4 lističi RUF želatine
3 narezane breskve ali 6 konzerviranih breskvinih polovičk
Postopek:
NatisniV posodi zmešamo vse mokre sestavine. V drugi posodici premešamo suhe sestavine in jih počasi, med stalnim mešanjem dodajamo k mokrim sestavinam.
Pekač premera 28cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Biskvitno maso vlijemo v pekač in pečemo nekje 40-45minut pri 180°C. Stepemo 500 ml sladke smetane.
Nežno ji primešamo 600g grškega jogurta.
Dodamo sok 1 limone.
Po občutku dodamo med in sladkor v prahu- jaz sem dodala 3 žlice sladkorja v prahu in 4 žlice medu.
V posodico nalijemo hladno vodo in v njej namočimo 6 lističev želatine. Namočeno želatino ožamemo in jo raztopimo. Še tekočo vmešamo v jogurtovo kremo, na koncu pa dodamo še ščep cimeta.
4 lističe želatine namočimo v hladni vodi. Breskvin pire segrejemo, skoraj do vrenja. Ožeto želatino damo direktno v vroč breskvin pire, dobro premešamo in pustimo, da se ohladi.
Biskvit navlažimo z mešanico vode in breskvine marmelade (1 žlico breskvine marmelade in 1dcl vode zavremo, da se marmelada razpusti).
Biskvit premažemo s cca 4 žlicami jogurtove kreme.
Na sredino razporedimo narezane koščke breskev.
Preostalo jogurtovo kremo vlijemo čez breskve in biskvit in torto postavimo v hladilnik, dokler se ne strdi.
Ko je krema strjena, čez polijemo ohlajen breskvin žele.
Najbolje je, da torto postavimo v hladilnik čez noč.