Anina kuhinja

Mlečna kvinoja s cimetom in vanilijo

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 3 osebe

Sestavine:

  • 300-400 ml Natur aktiv mleka
  • 100 ml Natur aktiv sladke smetane (ali dodatnih 100 ml mleka)
  • 2-3 žlice Natur aktiv rjavega ali kokosovega sladkorja
  • 1/2 čajne žličke mletega cimeta
  • 1 vanilijev strok
  • 100 gramov Natur aktiv kvinoje

Postopek:

Natisni
  1. Kvinojo dobro speremo s hladno vodo.
  2. 300 ml mleka, smetano, cimet, sladkor inrazpolovljen vanilijev strok pripeljemo do vretja. Takrat vmešamo kvinojo.
  3. Kvinojo na nizki temperaturi kuhamo nadaljnih 30-40 minut – do mehkega. Po potrebi prilijemo še malo mleka.
  4. Kuhani kvinoji odstranimo vanilijev strok, jo postrežemo in po vrhu potresemo cimet.

Natur Aktiv logo splet