Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Pariz in slastni praznični sejmi

Pariz in slastni praznični sejmi

Z dragim sva Pariz obiskala decembra in takrat so po celotnem mestu razporejeni praznični sejmi. Sejmi, ki so polni stojnic z dobro hrano in še marsičem. Priznam, da sem sama koncentrirala svojo energijo na hrano in ostalih stvari niti nisem opazila. Največja škoda zame je bila edino ta, da kot nosečnica nisem smela jesti sušenih mesnin in plemenitih sirov. Če bi bilo to mogoče, garantiram, da bi se v tistih štirih dneh zredila še za nekaj kilogramov več. 🙂 To bi bili definitivno kilogrami čiste sreče.

Od vseh sejmov naju je najbolj navdušil prav največji v Parizu, ki je potekal po znani ulici Elizejskih poljan (Champs-Elysées). Ta je dolga cela 2 km, tako si lahko predstavljate da je to en konkretno velik sejem. Mesto je dobesedno dišalo po dobri hrani. Pa ne bom razpredala na dolgo in široko, poglejte si sami kako je vse skupaj izgledalo.

Fascinantna peka lososa, ki je potem pristal v svežih bagetah. Sprobano - odlično! :)
Fascinantna peka lososa, ki je potem pristal v svežih bagetah. Sprobano – odlično! 🙂
Sirčki, eni bolj smrdeči kot drugi. :) Mmm
Sirčki, eni bolj smrdeči kot drugi. 🙂 Mmm
Še nakit v obliki hrane. Noro, vam pravim. :)
Še nakit v obliki hrane. Noro, vam pravim. 🙂
Francoski makroni - brez njih res ne gre.
Francoski makroni – brez njih res ne gre.
Suhe mesnine in sveže bagete.
Suhe mesnine in sveže bagete.
Toooliko čokolade. Nasmeh garantiran. :)
Toooliko čokolade. Nasmeh garantiran. 🙂

Kljub temu da sva obiskala vse sejme, nama je poleg zgornjega v spominu ostal še sejem, ki je bil postavljen ob Eiffelovem stolpu. Ta je bil sicer manjši, a kljub temu slasten.

 

Slane dobrote.
Slane dobrote.
Peka palačink, vafljev, churosev ...
Peka palačink, vafljev, churosev …
Prelepi ročno poslikani okraski.
Prelepi ročno poslikani okraski.

 

Resda je Pariz decembra mrzel, ampak vsi ti čarobni sejmi, slastna hrana in mesto polno lučk prav zares odtehtajo nizke temperature. Vsem, ki se odločate, če bi ga obiskali pozimi, to toplo priporočam. 🙂

Vaša Ana