Anina kuhinja

Naša mucka, alergije in prošnja

Naša mucka, alergije in prošnja

Že nekaj časa razmišljam, če je primerno, da o tem pišem tukaj. Toda, ker z vami delim tako velik del mojega življenja, se mi ni zdelo napačno, če tudi tukaj pišem o tem.

Kot sem že pisala, je naš Timon alergik na pršico, mucke in po novem tudi kužke. Prejšnjo spomlad in poletje smo imeli namreč grozne izbruhe izpuščajev po obrazu. Prepričani smo bili, da so od kakšne alergije na travo, cvetenje dreves ali plesen, saj je imel občasno tudi napade hudega otekanja obraza in zato smo ponovili naše teste za alergije. Na testih smo ugotovili, da se je njegova alergija na mucke za skoraj dvakrat poslabšala in da je v enem letu razvil hudo alergijo na kužke. Kar pomeni, da so bile njegove hude reakcije zaradi katerih smo 4x pristali na injekciji, rezultat alergij na mucke in kužke. Pozimi se je stanje umirilo, saj smo bili tudi manj zunaj, odkar pa se je vreme izboljšalo in spet več časa preživimo pred hišo in naokrog, se stanje ponovno poslabšuje (za vse podpornike bioresonance naj dodam, da jo obiskujemo že mesece).

Moja stara mama, pri kateri živimo ima že več kot 5 let mucko. Včasih je večkrat prišla tudi notri, toda njen dostop v hišo smo pri Timonovem prvem letu omejili, ker so njegovi testi pokazali alergijo na mucka. Kljub temu se nama je zdelo, da alergija na mucka ni tako huda in mucko smo obdržali. Seveda se zdaj giba le zunaj. Iskreno se mi trga srce, ker je mucka tiste redke vrste karakterja, ki se želi ves čas božati, zato ves čas leze za Timonom. Tudi, ko nama je včasih ušel in jo je povlekel za rep, se mu je popolnoma pustila. Ves čas je v bližini, ker se nerada potepa in je res popolna mucka, toda ne za nas, ker je nihče ne upa niti božati. Tako jo ves čas plašimo dol iz klopce, dol iz verande, stran od Timona — in tako hudo mi je zanjo. Toda ne vem kaj narediti drugače. 🙁 Priznam, da mi gre kar na jok, ko pišem to. 🙁 Timon ob stiku z njo dobi izpuščaje po celotnem obrazu in okrog oči, njegovo razpoloženje postane utrujeno in razdraženo in preprosto sem se odločila, da ne bom celo poletje plašila stran mucka in vozila otroka na injekcije, ko bo zaradi stika z muckom prehudo odreagiral. To ni nobeno življenje ne za mucko in ne za mojega otroka.

Z dragim sva sprejela odločitev, da se potrudiva in mucki poskusiva najti nov dom. Vem, da je med vami ogromno družin, ki ima majhne otroke brez alergije na mucke in bi si mogoče želeli imeti mucka. Pri naši mucki boste vsaj točno vedeli kaj dobite, ker je zares prijetna in obožuje družbo. Če je med vami kdo, ki bi jo želel imeti rad, bom zares presrečna in prepričana sem, da bo tudi naša mucka, ko se bo novega doma navadila, vesela božanja, igranja in ljubezni, ki si jo zasluži.

Upam, da ne bo kdo obsojal moje odločitve. Sama sem rasla z mucki in obožujem jih. Zares mi je hudo, da dajem stran tako prijetno mucko, vendar je zdravje mojega otroka bolj pomembno.

Če bi vas zanimalo več, vas prosim, da mi pišete na zasebno sporočilo.  Mimogrede mucka je sterilizirana, in zelo lepo vzgojena – saj veste stara šola naših starih mam. 🙂

Pa še slikica.

IMG_0885