Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Mima Moon – stolček za hranjenje + počivalnik

Mima Moon – stolček za hranjenje + počivalnik

Za Liama sem si zaželela nov stolček za hranjenje in kar nekaj časa sem brskala za takšnim, ki je vseboval prav vse kar sem si zaželela. Pomembno mi je bilo, da je stolček mogoče uporabljati že preden se otrok nauči sam sedeti in preden se začne uvajati gosto hrano. Torej, sem potrebovala stolček, ki je lahko tudi počivalnik. Našla sem ga v spletni trgovinici Mali zakladi – kjer sem jih namatrala in so mi prijazno odgovorili na tisoč in eno vprašanje o stolčku. 😀

Moja težava je bila, da sem že od prvih Liamovih mesecev preživela veliko časa v kuhinji. Želela sem imeti možnost, da lahko med samim kuhanjem in vrtenjem po kuhinji Liama nekje varno položim in me ta lahko med samim kuhanjem opazuje, sama pa se med delom z njim aktivno pogovarjam. V takšnih primerih nizki počivalniki kmalu niso imeli več funkcije, saj je Liam skozi mesece želel biti bližje meni in imeti mojo pozornost. V stolčku Mima Moon, sem ga poležala (mogoč je tudi dokup nastavka za novorojenčke in tako imate lahko dojenčka že od vsega začetka v tem stolčku/počivalniku) in iz lepe višine je imel nad mojim plesanjem po kuhinji pregled in ves čas mojo pozornost. Nešteto ur sva preživela na tak način in ne predstavljam si, kako bi lahko svoje delo opravljala brez slabe vesti, v kolikor tega stolčka ne bi imela. Na tak način sem lahko povezala tudi oba moja fanta – Timon je kuhal z menoj in stal na stolu, Liam pa je zadovoljno spremljal situacijo iz svojega počivalnika. Naj izpostavim, da ima stolček možnost spreminjanja višine in se tako lahko prilagaja različnim situacijam – višini kuhinjskega pulta, pa potem jedilni mizi ali pa lahko preprosto služi kot nizek počivalnik za igro z mlajšim bratcem.

IMG_9679

IMG_2344

IMG_9961

Prav tako možnost nagiba sedeža omogoča več položajev – najprej počivalnik, nato uvajanje goste hrane v mesecih, ko otrok še ne zna sedeti sam, pa seveda pravo sedenje, ko je za to čas.

Poleg tega izgleda zares lepo in v mojo kuhinjo se zlije kot po meri. Najprej me je skrbelo, da se ne bi zamazal s kakšno hrano saj je popolnoma bel, pa so vsi materiali pralni in obrišem ga v sekundah. Zdaj, ko z Liamom na njem že sediva in jeva prve žličke, pa seveda uporabljava tudi mizico, ki je ravno prav velika. Lahko jo vzamem dol ter splaknem in umijem v kuhinjskem koritu. Timonov stolček za hranjenje je imel tako veliko mizico, da sem jo vsakič sproti nosila čistiti v banjo – kar je lahko včasih, ko je na njej veeeliko kašice in vode in še česa, pravi izziv.

Resda je seveda stolček v višjem cenovnem razredu ampak glede na to, da ga lahko uporabljate od samega rojstva naprej, pa vse do otroških let (stolček se namreč preobrazi v klasičen pisalni stol primeren za k otroški mizi) mislim, da bi odšteli veliko več za nakup počivalnika + stolčka za hranjenje + otroškega pisalnega stola. Tako je konec koncev to naložba, sploh če imate tako kot večina mamic dan napolnjen z gospodinjstvom in še čim. Meni ni žal enega centa, saj je stolček že do danes odslužil svojo ceno.

Mima_Moon_stolček_za_hranjenje_darilo_ob_rojstvu_1

Ima še kdo od vas doma Mima Moon stolček? Bi bila vesela vaših izkušenj z njim v komentarjih. 🙂