Anina kuhinja

Liam: 9. teden starosti

Liam: 9. teden starosti

 

 

2016-09-18-09-44-06

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Ta teden sem se prvič lotila preurejanja Liamovih oblačil in sicer v vreče so šla vsa oblačila številke 50, ker nimam šans da jih še spravim na mojega miška. Dodala pa sem vse pripravljene s številko 62, ki mu je zaenkrat še malce na “free”. 🙂 Občutek imam da bom zelo kmalu pospravila tudi številko 56, saj mali raste kot gobica po dežju.

Dojenje:

Oh ta teden je bil naravnost grozen. Mali je konkretno prehlajen. Nosek ima popolnoma poln, njegov kašenj je zastrašujoče globok in nežno vnet ima desni uček. Sem mislila da bo po nekaj dneh situacija boljša, pa je prehlad vedno slabši. Mislim, da ga v naslednji dneh peljem kar k pediatrinji, ker me že resno skrbi. Bolj ali manj zato, ker nama njegov zamašen nosek skoraj popolnoma onemogoča hranjenje. Seveda mu nosek ves čas čistim s fiziološko raztopino in sesalcem, ampak vse skupaj je dobro ravno za 5 minut. Imava srečo, če se nama uspe v tem času na hitro podojiti preden je njegov nosek spet popolnoma zamašen.  :/ Skrbi me da bi šlo vse skupaj na ušeska. Pravijo da je najprej nosek, potem učke, potem ušesa. Vsekakor ga peljem na pregled.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Kljub temu da je mali popolnoma prehlajen je neverjetno dobro razpoložen. Tudi ko se stoka med kašljanjem in se sliši res grozno, ga po tem stisnem in vprašam če je vredu in vedno dobim njegov prisrčen nasmešek. Mislim, pravi mali cukrček <3 Vseeno mi je zanj hudo, saj ima zaradi zamašenega noska, in posledičnega čudnega dojenja ko hlasta za zrakom še težave z napenjanjem. :/ Upam, da kmalu mine.

Pa priznam, da se tudi meni zelo pozna njegov prehlad, saj ga imam praktično cele dneve na rokah, da vsaj približno normalno diha.

Spanje:

Cel teden že spiva v dnevni sobi, saj drugače res ne gre. Posteljo sva z dragim dvignila, pa vseeno ni dovolj. Mali enostavno ne more dihati in poleg vsega ga celo noč napenja, saj med dojenjem poje ogromno zraka. Tako mu tudi ponoči vsaj dvakrat očistim nosek, da lahko vsaj malo poje.

Pogrešam tiste noči ko vsega skupaj spim vsaj kakih 4-5 ur, ker ta teden in spanje praktično v sede je čisto preveč. Seveda se na kavč namestim tako da sem obložena z blazinami in v primeru da zaspim Liam še vedno ne more pasti nikamor. Toda vse kar uspem je vsake toliko časa zakinkati. Potem pa ga spet napenja, stoka, poliva, je lačen, pucava noska …

Najlepši trenutek:

Ko mi je dragi čez dan malega prevzel in sem spala dobro uro v kosu. 😀