Anina kuhinja

Darila za moške 2. del

Darila za moške 2. del

V prvem delu daril za moške sem napisal nekaj idej za darila s področja tehnologije, avtomobilizma, igrač, mode in nakita ter turizma. Ker pa se vas je nekaj pritožilo, da sem izbiral precej draga darila (čeprav sem v uvodu pojasnil, da bom izbiral dražje izdelke, seveda pa lahko po želji pri vsaki kategoriji najdete tudi cenejše variante izdelkov), pa se bom tokrat poskusil osredotočiti na cenejše izdelke in storitve.

 

2. del

 

Kazalo
Zdravje in dobro počutje
Šport
Osebna nega
Umetnost
Drugo

 

ZDRAVJE IN DOBRO POČUTJE

Ker svojemu moškemu verjetno privoščite le najboljše, ga razvajajte z nečim, kar bo izboljšalo njegovo počutje. Še posebej, če je pod stresom zaradi službe.

 

Masaža

Zakaj bi vi fizično obračunavali z vašim moškim, če to namesto vas lahko naredi profesionalka? Da bo cenil vašo nežnost mu privoščite tajsko masažo celega telesa. Šalo na stran, masaža odpravlja stres in utrujenost mišic, za kar vam bo vsaj nekaj dni hvaležen.
Sony PS4

Različne masaže telesa – 15,00 – 60,00€

 

Oddih v savnah

Iz osebnih izkušenj govorim, ko vam povem, da je oddih v savnah lahko idealen zaključeh napornega dne, tedna ali meseca. Prav pred kratkim sem bil zaradi službenih obveznosti pod stresom in sem svoje težave nehote prinesel tudi domov. Zato mi je žena po hitrem postopku odredila obisk savn in moram reči, da sem ji bil zelo hvaležen. Tam sem prebil celo popoldne in sem se res kvalitetno spočil ter nabral moči za nadaljevanje napornega tedna.

Obisk savn – 10,00 – 30,00 € / obisk

 

Tečaj joge ali meditacije

Naj se vaš moški nauči tehnike sprostitve, ki jih bo lahko redno izvajal tudi na domu. Pri tečaju se mu pridružite in se doma sproščajta skupaj in tako še poglobita vajino vez.

Tečaj joge ali meditacije – od 15,00 € na obisk

 

ŠPORT

Darila, primerna za moške, ki se ljubiteljsko ali pa resno ukvarjajo s športom.

 

Vadbeni pripomočki

Zakaj si vaš moški vadbe ne bi privoščil kar doma? Obstaja kar nekaj vadbenih pripomočkov, s katerimi bo lahko oblikoval ali pa vzdrževal svojo postavo brez, da bi moral zapustiti udobje svojega doma. Primeri takšnih pripomočkov so recimo Ab roller, set ročnih uteži ali drog za dvig trupa.

Vadbeni pripomočki – 10,00 – 60,00 €

 

Športna ura ali merilnik aktivnosti

Športna ura ali merilnik aktivnosti sta primerna predvsem za moške, ki se aktivno ali ljubiteljsko ukvarjajo s športom ali več športi hkrati. Več kot primerna pa sta tudi za tiste moške, ki rabijo malo spodbude pri dvigovanju riti s kavča. Jaz brez svoje športne ure praktično ne zmorem več, saj sem rabil spodbudo, da sem se začel (spet) gibati. Po dveh otrocih se mi je že pošteno poznalo. Res je bil že skrajni čas, da se spravim v formo. In športna ura je zelo pripomogla k moji motiviranosti in učinkovitosti.

Garmin Vivoactive 3 ali FitBit Ionic sta trenutno eni najboljših vsestanskih športnih ur. Uri sta še vroči, saj se je Vivoactive 3 v Sloveniji začela prodajati konec oktobra, Ionica pa v Sloveniji sicer še nisem zasledil. Ker pa je zanju treba odšteti zajeten kupček denarja (obe uri staneta okrog 330€) priporočam, da začnete s kakšnimi preprostimi športnimi zapestnicami, ki merijo dnevno aktivnost in/ali kakovost spanca in so cenovno bolj dostopne. Garmin, Samsung, FitBit in Polar so dobre znamke za nosljivo tehnologijo.

Športna ura ali merilnik aktivnosti – 30,00 – 500,00+ €

 

Karta za obisk fitnes studia ali osebnega trenerja

Naj gre za enkraten obisk, več enkratnih obiskov ali pa mesečno karto, marsikateremu moškemu bi karta za obisk fitnesa prišla prav. Pazite le, da tega darila ne bo vzel kot kakšen napačen namig glede njegove teže. Pa tudi če, včasih moški rabimo malo spodbude, da se vzamemo v roke.

Čeprav že lep čas nisem obiskal fitnesa (verjetno je od zadnjega obiska minilo že malo več kot 10 let) pa iz lastnih izkušenj vem, da se lahko pri obisku fitnesa sklepajo prava prijateljstva in poznanstva.

Če pa pri treningu rabi dodatno spodbudo, podporo ali usmeritev, pa mu privoščite osebnega trenerja ali trenerko. Tako bo dobil kvalitetne informacije glede najboljšega načina izgube odvečnih kilogramov ali oblikovanja telesa ter program vadbe in prehrane, ki bo prilagojen njemu. Poleg tega pa ga bosta trener ali trenerka pri treningu spodbujala in nadzorovala, da bo motivacija vedno na višku.

Karta za obisk fitnes studia – od 10,00 € za 1 obisk do 60,00 € za mesečno karto

Osebni trener ali trenerka – od 25,00 € na trening

 

OSEBNA NEGA

Ne rabi vas biti strah, da bo vaš moški darila, povezana z osebno nego narobe interpretiral. Če mu boste podarili parfum verjetno tega ne bo vzel kot znak, da preveč smrdi. No ja, verjetno bi se tudi kakšen tak našel. Vi ga poznate bolje kot jaz.

 

Električna zobna ščetka

Ne samo zaradi izgleda, tudi zaradi samega zdravja ustne votline je kvalitetno in redno ščetkanje zelo pomembno. Nič ne očisti zob bolje kot električna ščetka. Preverjeno. Poleg tega lahko električna ščetka služi tudi kot motivacija za boljše umivanje zob, saj ima vgrajen časovnik, ki vas opozori, ko ste zobe ščetkali dovolj časa. Ker lahko slaba ustna higiena pripelje do hujših zdravstvenih zapletov, se pri takšnem darilu ne splača varčevati. Privoščite mu najboljše!

Oral-B električna zobna ščetka Genius 8900 – 135,50 € (komplet dveh ščetk)

 

Parfum

Eau de parfum. Izberite tak vonj, ki je vam všeč in mu to tudi dajte vedeti. Zaradi tega ga bo rajši uporabljal.

Kvaliteten moški parfum – Od 30,00 € naprej

 

Aparat za britje / oblikovanje brade

Predstavljajte si svet brez brk in brade, … mar ne bi bil veliko bolj dolgočasen? Ne samo za movember, nekateri brado ali brke puščamo skozi celo leto. V mojem primeru je velik razlog za puščanje brade lenoba. Enostavno se mi ne da pogosto ukvarjati s svojim obrazom in zato včasih izgledam kot potepuh. Ampak z aparatom za oblikovanje brade izgledam vsaj kot urejen potepuh. Saj to je zdaj moderno, ane?

Aparat za britje / oblikovanje brade – od 25,00 € naprej

 

UMETNOST

Umetnost je že to, da sploh najdemo kakšno primerno darilo. Če svojega moškega dobro poznate in so mu takšne stvari všeč, boste s kakšno dobro knjigo, kartami za dobro predstavo, likovno ali fotografsko razstavo težko zgrešili.

 

Knjiga

Kdo bi se branil dobre knjige? Na žalost jaz zadnje čase nikakor ne utegnem prebrati cele. Zaradi vseh obveznosti in družine že nekaj tednov meljem eno in isto knjigo. Komaj čakam, da bosta otroka stara dovolj, da bom lahko zvečer svojo pozornost namenil še kakšni dobri knjigi. Pa čeprav le za pol ure.

Vprašajte dragega kakšne knjige najraje bere in mu kupite takšno, ki se ji res ne bo mogel upreti. Na spletu je nešteto strani, ki ponujajo izbor najboljših knjig v posameznih žanrih.

Dobra knjiga – od nekaj evrov naprej

 

Karte za koncert

Vsi radi poslušamo glasbo. Nekateri rock, drugi pop, spet tretji pa klasiko ali kaj drugega. Svojemu očetu in njegovi glasbeni vzgoji se zahvaljujem za dejstvo, da imam zelo širok okus za glasbo. Na svetu pa je vseeno le peščica glasbenikov/glasbenih skupin, ki bi jih šel poslušat v živo. Moja draga ve, kdo to so in me je v preteklosti že presenetila s kartami za koncert. Super ideja!

Karte za koncert – od 15,00 € naprej

 

Karte za ogled gledališke predstave ali filma v kinu

V gledališčih se ves čas odvijajo dobre gledališke predstave, saj imamo v naši mali deželi veliko talentiranih gledališčnikov. Če vašemu dragemu gledališče ne diši, pa ga peljite v kino na ogled kakšnega dobrega filma (čeprav je zares dobrih filmov po mojem mnenju zadnje čase bolj malo).

Cena gledališke ali kino vstopnice – od 10,00 € na osebo naprej

 

DRUGO

Čeprav jemo in pijemo večkrat na dan, se z vsakim obrokom in požirkom verjetno ne razvajamo. Zato svojemu moškemu ponudite odklop od dolgočasne hrane in pijače.

 

Hrana

Peljite ga v dobro haute cuisine restavracijo ali pa poskusit tujo kuhinjo, ki je še nikoli ni jedel. Če pa ne mara visoke kuhinje ali preizkušanja nove hrane pa ga enostavno peljite na romantično decembrsko večerjo v njegovo najljubšo restavracijo. On in njegov želodček vam bosta hvaležna.

Obrok v restavraciji – odvisno od restavracije in ponudbe

 

Pijača

Če je vaš moški ljubitelj kakšne posebne pijače, investirajte in mu kupite dobro letino vina, dober škotski viski ali pa kakšno eksotično ali domače pivo. Ljubitelji dobre pijače bodo to cenili.

Steklenica dobre pijače – nebo je meja

 

Podarite mu doživetje

Zakaj bi sploh kaj kupovali? Cel dan ga razvajajte, da se bo vsaj enkrat počutil kot kralj. Zbudite ga z zajtrkom v postelji, čez dan ga peljite na kraj, ki vama je poseben, zvečer pa ga razvajajte s skupno kopeljo ali skupnim tušem, pred spanjem pa ga zmasirajte. Jaz vem, da bi takšno celodnevno razvajanje cenil veliko bolj kot materialna darila.

Celodnevno razvajanje – praktično zastonj

 

Pa smo z idejami zaključili. Seveda je idej še veliko več ampak mi natrpan urnik enostavno ne dovoli, da bi se o tej temi še bolj razpisal.

Tako kot pri prejšnjem, prvem delu, vas tudi tukaj pozivam, da z nami delite še kakšno zanimivo idejo za darila.