Anina kuhinja

Testirala sem BB kreme

Testirala sem BB kreme

Že leta je zame vsako poletje nepogrešljivo brez BB kreme. Sploh morski oddih, kjer namesto kreme in zaščitnega faktorja uporabljam kar to edinstveno kombinacijo obeh. Zraven je seveda dodan še tekoči puder, ki poskrbi, da so rdečica ali druge manjše nečistoče manj vidne. Meni je všeč. Resda, mi BB kreme rade povzročajo redke manjše mozoljčke po obrazu in jih zato ne uporabljam skozi celotno leto. Veliko mojih prijateljic z njimi nima težav in ji rade uporabljajo kar skozi celotno leto.

Obstaja veliko različnih BB krem, z različnimi faktorji, za različne odtenke polti, z anti-age dodatki, … Nekatere so lepše mazljive, nekatere so za različne tipe kož. Moja izkušnja z njimi je takšna:

Vsako leto se odločim za drugo BB kremo in letošnja mi je najbolj všeč, zato jo postavljam na prvo mesto.

  1. Annemarie Borlind BB krema (cena se giblje okoli 20€)

Letos sem iskala BB kremo, ki bi bila kar se le da naravna. Ker se Timon veliko stiska k meni in ima izjemno občutljivo kožo, mi je to zares pomembno.

V specializirani trgovini za kozmetiko, sem našla gospodično, ki me je usmerila k zame novi, nepoznani znamki. Odločila sem se, da kremo preizkusim.

Mazljivost kreme je zares odlična, zlahka jo lepo nanesem po celotnem obrazu. Medtem, ko mi kozmetika po porodih rada draži kožo, se po tej kremi počutim odlično. Občutek je lahek in po njej se mi po zdajšnjih izkušnjah dela še najmanj nečistoč. V dveh tednih vsakodnevne uporabe, sta se mi pojavila dva manjša mozoljčka (običajno jih nimam nič).

bb_cream-beige-annemarie-borlind

2. Clinique Age Defense BB krema (cena se giblje okoli 30€)

BB krema, ki sem jo uporabljala prejšnji dve leti in mi je prav tako dobro odgovarjala. Mazljivost je bila dobra, mi pa je krema povzročala več težav z nečisto kožo.

Za razliko od drugih BB krem ima ta rok uporabe 24 mesecev – kar mi je všeč, saj sem jo na ta način lahko porabila skoraj v celoti. Poleg tega je ena redkih BB krem, ki ima večji zaščitni faktor – 30. Z njo sem bila zelo zadovoljna.

s1362557-main-Lhero

  1. La Roche Posay Anthelios BB krema (cena se giblje okoli 15 €)

Zanjo sem slišala od neke prijateljice. Ker mi je znamka všeč, in sem od iste znamke kupila tud sončno kremo za otroke, sem se odločila, da jo stestiram.

Bila je moja letošnja prva izbira, ampak mi ni odgovarjala. Krema je zelo gosta in zaradi tega po mojem mnenju težko dobro mazljiva in slabše prekrivna. Sama je nisem uspela lepo razmazati, brez, da bi je bilo nekje več in nekje manj. Poleg tega mojemu tipu kože ni odgovarjala, saj mi je dražila kožo.

la-roche-posay-anthelios-xl-obarvana-bb-krema-spf-50___2

  1. Vichy BB krema (cena se giblje okoli 20 €)

Moja prva BB krema. Uporabljala sem jo tri leta zapored in z njo sem bila zelo zadovoljna. Ima izjemno lepo mazljivost, prijetno teksturo in je zelo dobro prekrivna. Izmed vseh BB krem vsebuje tudi največ dodatnih učinkovin za svež in mladosten videz polti.

3337871324520-main_image---VICHY-Id-alia-BB-cr-me-spf-25-teinte-claire-tube-de-40ml-13164_102_1390303296