Anina kuhinja

Hrustljavi karamelizirani mandlji s prazničnimi začimbami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 2 kozarčka ali ena skledica

Sestavine:

200 gramov olupljenih ali neolupljenih mandljev
180 gramov belega sladkorja
20 gramov Kotanyi vanilijevega sladkorja
2 čajni žlički Kotanyi cimeta
1/3 čajne žličke Kotanyi mletega ingverja
1/4 čajne žličke Kotanyi mletega muškatnega oreščka
ščepec soli
1 dcl vode

Postopek:

Natisni

Sladkor, začimbe, vanilijev sladkor in sol premešamo.

V posodo zlijemo vodo in dodamo sladkorno mešanico. Pripeljemo do vretja, nato pa dodamo mandlje. Kuhamo jih na srednji do višji temperaturi dokler vsa voda ne izhlapi in vse skupaj postane suho.

Takrat neprestano mešamo dokler se sladkor ne skaramelizira nazaj in primer okrog mandljev.

Takšne stresemo na papir za peko in ohladimo.

 

Hrustljavi karamelizirani mandlji s prazničnimi začimbami so tisti hrustljavi mandlji, ki jih vohamo na vseh prazničnih sejmih. So nekaj najbolj slastnega in hrustljavega in zares preprosti za pripravo.