Anina kuhinja

Zeljne solatne skledice s tunino, koruzo in korenjem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

6-10 manšjih listov zelja ali hrustljave solate
2 x 60 gramov Rio Mare tunine Leggero
¼ manjše glave navadnega zelja
¼ manjše glave rdečega zelja
2 korenčka
100 gramov kuhane koruze
2-4 žlice jabolčnega kisa – po okusu
½ čajne žličke sezamovih semen
½ čajne žličke črnega sezama
Sol in črni poper po okusu

Postopek:

Natisni

Zeljni solati naribamo na drobno in posolimo. Pustimo stati 15 minut.

Semena popražimo na ponvi da zadišijo.

Naribamo korenček na drobno. Zeljnati solati vmešamo korenček, koruzo, tunino. Začinimo s kisom, poprom.

Zeljnate liste ali solatne na dno malce obrežemo, da bodo stale pri miru.

Razporedimo v zeljnate liste in po vrhu potresemo s semeni.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.