Anina kuhinja

Zeljna solata s šunko in koruzo

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 1 skleda solate

Sestavine:

Sestavine za solato:
1/3 glave mladega zelja
2 korenčka
2 mladi čebulici
300 gramov šunke (kuhane ali pečene)
150 gramov koruze

Sestavine za preliv:
3 žlice kisle smetane
2-3 žlice majoneze
4 žlice grškega jogurta
3-5 žlic Ponti jabolčnega kisa aromatiziranega z medom – količina po okusu
2/3 čajne žličke soli – po okusu
1/5 čajne žličke zrnastega česna ali česna v prahu
bel poper po okusu

Ideja za postrežbo:
– kot nadev za sendvič
– zraven ocvrtega ali naravnega piščačjega mesa
– zraven pečenke
– zraven soparjenega ali pečenega lososa
– samostojno

Postopek:

Natisni

Šunko kuhamo v vodi eno uro. Vzamemo iz vode in ohladimo. Zrežemo na kocke.

Zelje narežemo na tanjše rezine. Korenček naribamo in čebulico narežemo. Vse sestavine razporedimo v skledo.

Vse sestavine za preliv dobro zmešamo in vmešamo v solato.

Postrežemo ali hranimo nekaj dni v hladilniku.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.