Anina kuhinja

Zelenjavni čili s panceto na pire krompirju

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine za čili:
1 manjša čebula
3-4 žlice narezane pancete
2 korenja
2 špičasti papriki
200 gramov kuhanega fižola
1/2 čajne žličke Kotanyi dimljene sladke paprike
1/3 čajne žličke Kotanyi harise
1/2 čajne žličke Kotanyi zrnastega česna
1/2 čajne žličke Kotanyi peteršilja
100 ml paradižnikovih pelatov
2-3 sveži paradižniki
1 žlica javorjevega sirupa ali čajna žlička sladkorja
1/3-1/2 čajne žličke soli – po okusu

Sestavine za pire krompir:
6-7 krompirjev
1 žlica masla
3 žlice kisle smetane
1 dcl mleka – oziroma mleko do željene gostote pireja
sol po okusu

Drug predlog za prilogo:
kuhan riž
polenta

Postopek:

Natisni

V ponvi popražimo panceto, da se nežno obarva in zapeče.

Takrat dodamo na drobno narezano čebulo, korenje in papriko in ščepec soli. Pražimo da se zelenjava malo popeče in spusti.

Takrat dodamo sladko papriko, hariso, česen, peteršilj in pražimo slabo minutko.

Dodamo narezan svež paradižnik, pelate, sirup in toliko vode, da so sestavine pokrite. Kuhamo 40 minut pokrito, nato pa posodo odkrijemo, dodamo fižol in kuhamo da se omaka zgosti do željene gostote. Po okusu solimo, posladkamo.

Med kuhanjem čilija olupimo in narežemo krompir. Skuhamo ga v soljenem kropu, nato pa odcedimo, mu dodamo maslo, kislo smetano in mleko, ter ga fino ukašimo.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.