Anina kuhinja

Zdrav polnozrnat šmorn s sadjem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

Sestavine za šmorn:
8 jajc
1 žlica vanilijevega sladkorja
2 žlici trsnega sladkorja
1/2 čajne žličke cimeta
1/4 čajne žličke soli
150 gramov svetle pirine moke
150 gramov polnozrnate pirine ali pšenične moke
200 ml vode z mehurčki
limonina lupinica ene bio limone

Opcijsko za aktivne:
namesto 50 gramov svetle pirine moke vmešate naravni proteinski prašek (jaz sem uporabila Battery whey protein natural iz Proteini.si)

Ostale sestavine:

opcijsko sladkor za posip
sezonsko sadje

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor in jih stepamo da se prostornina podvoji.

K rumenjakom dodamo cimet, presejemo moki in prilijemo vodo z mehurčki. Počasi premešamo in nežno vmešamo še sneg.

Zmes razdelimo na dva dela, oziroma lahko pečemo v enem delu, če imam zelo veliko višjo ponev s pokrovom.

Ponev segrejemo na srednjo do višjo temperaturo in premažemo z oljčnim oljem. Vlijemo zmes in pokrijemo za toliko časa, da ob robu zmes zamatira in se na vrhu pojavijo mehurčki. Takrat obrnemo in razkosamo na večje kose, ter ob nekajminutnem mešanju in razkosavanju šmorna pridemo do točke, ko so vsi deli pečeni in se nikjer več ne vidi sveže zmesi.

Takrat po okusu potresemo s sladkorjem in postrežemo ob sadju ali sadnem kompotu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.