Anina kuhinja

Zdrav kruhek s semeni

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 1 hlebček

Sestavine:

Sestavine:
350 gramov polnozrnate moke
150 gramov navadne moke
1 vrečka Fala suhega kvasa
1/2 vrečke Fala kislega testa – opcijsko
10 gramov soli
500 ml vode z mehurčki
90 gramov bučnih semen
40 gramov sončničnih semen
2 žlici chia semen
2 žlici sezamovih semen
3 žlice ovsenih kosmičev
2 žlici lanenih semen

Postopek:

Natisni

Bučna in sončnična semena stresemo na papir za peko in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10 minut. Ohladimo.

Moko, suhi kvas, sol, kislo testo zmešamo. Vmešamo vsa semena in na koncu še vodo z mehurčki. Gnetemo 15 minut. Testo pride izredno lepljivo tako da če imamo na razpolago kuhinjskega robota delo prepustimo njemu.

Testo pustimo vzhajati eno uro. Nato pa ga oblikujemo v hlebček in položimo na namaščen pekač. Pri oblikovanju lahko dodamo malo moke, da se nam testo ne prijema preveč na prste.

Testo premažemo po vrhu z vodo in potresemo z mešanimi semeni. Pustimo ga vzhajati 20 minut, nato pa ga položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 40 minut – položimo g na spodnjo tretjino pečice. Po nekih 25 minutah ga pokrijemo z aluminijasto folijo da se ne prepeče preveč.

Pečenega ohladimo.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.