Anina kuhinja

Vroča kavna čokolada s stepeno smetano

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 4 osebe

Sestavine:

  • Sestavine za domačo mešanico za vročo čokolado:
  • 240 gramov koruznega škroba
  • 50 gramov kakava v prahu
  • 100 gramov čokolade v prahu
  • 200 gramov sladkorja
  • žlica vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • Sestavine za vročo kavno čokolado
  • 1 žlica Galador kave s probiotikom
  • 100 gramov domače mešanice za vročo čokolado
  • 400-500 ml vode
  • 400-500 ml mleka
  • 250 ml sladke smetane
  • 1-2 žlici sladkorja

Postopek:

Natisni
  1. V posodi dobro zmešamo vse sestavine za mešanico in jo prestavimo v kozarec, ki se lahko dobro zapre. V mešanico potopimo izdolben vanilijev strok. Ta bo v mešanici oddajal aromo še mesec dni.
  2. Tako pripravljeno mešanico hranimo v hladnem in suhem prostoru.
  3. Vodo pripeljemo do točke tik pred vretjem. Takrat ji vmešamo kavo in počakamo da se usedlina posede.
  4. Tri četrtine mleka zlijemo v manjšo posodo in jo pristavimo na štedilnik na najvišjo temperaturo.
  5. Medtem ko se mleko v posodi segreva, preostalo mleko zlijemo v drugo posodo in vanj z metlico temeljito vmešamo domačo mešanico za vročo čokolado.
  6. Tik preden mleko zavre, vanj vlijemo kavo, nato pa počasi z metlico vmešamo zmešano čokoladno zmes in vsebino pripeljemo do vretja. Vsebino kuhamo še nadaljnih nekaj minut in jo medtem skrbno mešamo.
  7. Tako pripravljeno čokolado pretočimo v kozarce.
  8. Sladko smetano stepamo do točke da se začne gostiti. Takrat ji dodamo sladkor in stepamo do polne čvrstosti. Smetano dodamo k kavni vroči čokoladi in jo okrasimo z oreščki ali nadrobljenimi piškoti.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.