Anina kuhinja

Velikonončna nadevana jajca piščančki

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 piščančki

Sestavine:

4 jajca iz Eurospina
1 žlica jabolčnega kisa + sol za kuhanje jajc
15 gramov masla ali margarine iz Eurospina
1 čajna žlička kisle smetane iz Eurospina
1/4 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke jabolčnega kisa
črni poper v zrnu za oči – ali koščki črnih oliv
korenje za kljunčke

Postopek:

Natisni

Jajca dodamo v posodo za kuhanje in jih zalijemo s hladno vodo. Dodamo kis in ščep soli. Zavremo in na nizkem ognju kuhamo 10 minut. Nato prelijemo s hladno vodo in takoj olupimo.

Ohladimo.

Ohlajenim odrežemo zgornji del ki bo služil za glavico. Iz sredine poberemo ven rumenjak in ga skupaj s soljo zmiksamo ali temeljito pretlačimo z vilico. Vmešamo še kis, kislo smetano in maslo, ter fino umešamo.

Nadevamo v jajca in oblikujemo glavice. Dodamo oči iz popra ali oliv in kljunčke, ki smo jih odrezali iz korenja. Na vrh položimo odrezan del beljaka.

Serviramo kar tako ali pa na posteljici drobnjaka/peteršilja.

Eurospinu lahko sledite tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.