Anina kuhinja

Velikonočni zajčki iz kuhanih jajc

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 zajčka

Sestavine:

Sestavine za dva velikonočna zajčka:
3 trdo kuhani jajci
2 polni čajni žlički Rio Mare poljubnega namaza
2 majhna trikotnika izrezana iz korenja – za nosek
4 črni popri v zrnu – za oči
12 vejic rožmarina – za brčice

Postopek:

Natisni

Jajca dodamo v hladno vodo, ki ji dodamo ščep soli in nekaj žlic kisa. Kuhamo jih na srednjem ognju 10 minut, nato pa takoj prelijemo s hladno vodo, olupimo in ohladimo.

Jajce razpolovimo po dolžini. Ena polovica služi trebuščku, drugo razpolovimo da ustvarimo dva ušesa. Drugo jajce razpolovimo po širini in upurabimo za glavo. Preostalo polovico uporabimo pri naslednjem zajčku.

Spodnji del glave odrežemo, da bo ta lepše stala na deski in istočasno ta krogec beljaka razpolovimo in položimo pod trebušček za noge.

Nad rumenjak na delu trebuščka dodamo poljubni namaz.

Glavo okrasimo z nosom, brčicami in očmi in smo končali.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.