Anina kuhinja

Velikonočni kolački ovčke

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 10 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
200 gramov moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
2 veliki jajci
ščepec soli
120 gramov sladkorja
140 ml mleka
120 ml sončničnega olja
2 žlici ruma
10 čokoladnih jajčkov

Sestavine za okras:
Dr. Oetker marcipanova masa ali fondant za obrazek in ušesa – mi smo uporabili marcipan, ker nam je okusnejši 😉
pisane Dr. Oetker rozne mrvice za ušesa
rozni sladkorčki za noske – mi smo jih našli v Dr. Oetker okraskih
čokoladne Dr. Oetker mrvice za oči

300 ml sladke smetane
1 polna žlica Dr.Oetker sladkorja v prahu
3 polne žlice mascarpone sira (če ga nimate lahko delate le s stepeno smetano)

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Moki dodamo pecilni prašek in premešamo. Mleko zmešamo z oljem in rumom.

Rumenjakom dodamo sladkor. Beljake stepamo in jim med stepanjem dodamo ščep soli, ter jih stepamo do čvrstega snega.

Rumenjake stepamo do svetlo rumenega. Po delih dodajamo tekoče sestavine in presejane suhe.
Na koncu vmešamo sneg.

V pekač za mafine razporedimo papirčke in nadevamo po eno žlico zmesi. Nanjo položimo čokoladno jajce in zaključimo z zmesjo.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 17-18 minut. Ohladimo.

Sladko smetano stepemo do čvrstega. Vmešamo sladkor in sir, ter položimo v hladilnik za vsaj slabo uro.

Iz marcipana izrežemo manjše kroge za obraz in oblikujemo ušeska. V ušesa dodamo rozno mrvico za detajl. Krogec marcipana položimo na sredino kolačka in vanj pritisnemo nosek in učke.

Smetano naložimo v brizgalno vrečko in z najmanjšim nastavkom, ki ga imate nabrizgate smetano okrog obraza iz marcipana. Dodamo ušeska in smo končali. 😉

Takole smo pa z mojimi fanti ovčke ustvarjali za Veliko noč. 🙂

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.