Anina kuhinja

Velikonočne tortice v kozarčkih

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 18 minut

Količina: 2-3 večji kozarčki ali 4 manjši

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
2 majhna jajca
7 žlic moke
5 žlic mleka
5 žlic rastlinskega olja
4 žlice sladkorja + 1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
1/2 vrečke Dr. Oetker pecilnega praška
ščepec soli

Sestavine za kremo:
500 ml mleka
1 zavitek Dr.Oetker vanilijevega pudinga
1 polna žlica masla
3 žlice sladkorja
250 ml sladke smetane za stepanje

Sestavine za okras:
bela, mlečna in jagodna čokolada za obliv zajčkov

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo do čvrstega in jim vmes dodamo ščep soli.

Rumenjakom dodamo sladkor, vanilijev sladkor in jih stepamo do svetlo rumene barve.

Takrat dodamo olje, mleko, moko in pecilni prašek. Na hitro premešamo in po delih vmešamo še sneg.

Prelijemo v dobro namaščen večji pekač in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 15 minut. Če po tem času zobotrebec iz biskvita pride ven čist vzamemo iz pečice, drugače pa pečemo še minuto ali dve.

Biskvit ohladimo.

Skuhamo puding po navodilih vrečke. V vroč puding vmešamo maslo in ga pokrijemo s folijo za živila po sami površini in ohladimo. Ko je ohlajen stepemo smetano do čvrstega. Nato najprej na hitro zmiksamo puding da ne bo v grudicah, nato pa z lopatko vmešamo smetano.

Iz biskvita izrežemo zajčke ki jih prelijemo oziroma potopimo (kar vam je ljubše) v izbrano/izbrane stopljene čokolade.

Ostali biskvit zmiksamo v fine drobtine.

V kozarčke na dno dodamo del biskvitnih drobtin, nato del kreme nato postopek ponovimo. Po vrhu potresemo malo biskvitnih drobtin in okrasimo z zajčki.

Načeloma lahko postrežemo takoj, lahko pa tudi shranimo v hladilnik in postrežemo v naslednjih dneh.

Recept sem pripravljala s pomočjo Oetker pripomočkov. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.