Sestavine:
Sestavine:
1,5-2 kg šunke
2-3 korenčki
1 čebula
nekaj vejic peteršilja in drobnjaka
1/2 čajne žličke soli
nekaj zrn črnega popra
Sestavine za glazuro:
6 polovičk vloženih marelic ali 4 žlice mareličnega džema/marmelade
2 žlici jabolčnega kisa
sok ene pomaranče
1/3 čajne žličke česna v prahu
1/3 čajne žličke soli
5-6 žlic akacijevega medu (ali svetlega cvetličnega)
1 polna čajna žlička koruznega škroba
čili v prahu – opcijsko
Postopek:
NatisniŠunko dodamo v posodo z vodo, korenčki, čebulo, poprom, soljo in začimbami. Zavremo in kuhamo 20 minut. Ohladimo.
Pomarančo ožamemo in zmiksamo v fino skupaj z marelicami.
Dodamo v posodo in dodamo vse ostale sestavine. Fino premešamo in segrevamo da se omaka nežno zgosti.
Šunko malo zarežemo, da se bo glazura lepše prijela.
V ponev zlijemo 1-2 dcl juhe. Položimo šunko in jo premažemo z glazuro. Položimo jo v segreto pečico na 180 stopinj. Vsakih 10-15 minut jo znova premažemo z glazuro. V primeru da juha na dnu pohlapi jo dolivamo.
Pečemo jo nekih 45 minut, da se na vrhu lepo zapeče.
Takšno pokrijemo s folijo za 15 minut, da se vnese, nato pa jo zrežemo in postrežemo.