Anina kuhinja

Velikonočna nadevana čokoladna jajca

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 3 nadevana jajca

Sestavine:

300 gramov jedilne čokolade
300 ml sladke smetane
2 žlici belega namaza
3 čajne žličke marelične ali breskvine marmelade
majhni baloni

Namesto belega namaza bi šlo tudi:
80 gramov bele čokolade
ali
2 žlici mascarpone sira + 1-2 žlici sladkorja v prahu
ali
2 žlici kremnega sira + 1-2 žlici sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Čokolado na najnižji temperaturi v kozici z debelim dnom stopimo. (ali na vodni kopeli) Stopljeno čokolado premešamo in počakamo da se ohladi na sobno temperaturo. Ta del je zelo pomemben saj bo tako dovolj gosta, da se ob spuščanju balona ne bo sesula in če bo prevroča lahko ob stiku z njo balon poči.

Balone očistimo in s papirnato brisačko čisto malo naoljimo. Povaljamo jih po čokoladi, da se jih ta dobro prime.

Nato jih odložimo na papir za peko in popolnoma ohladimo. Če čokolada ne bo dovolj ohlajena, se vam tudi lahko sesede ob spuščanju balona.

Ko je čokolada ohlajena, naredite čisto majhno luknjico v balonček, da se ta počasi spusti.

Smetano stepamo da postane čvrsta, vendar se ob dvigu metlic vrhovi zavihajo nazaj. Takrat vmešamo namaz in ga dodamo v brizgalno vrečko. Nadevamo jajca.

Marmelado malo segrejemo in jo dodamo na vrh jajc.

 

Pri pripravi mi je pomagal Boschev MUM5, ki ima priročno vgrajeno tudi tehtnico in je poleg svojega čudovitega izgleda tudi neverjetno spreten.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.