Anina kuhinja

Veganski presni čokoladni mousse

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: čas namakanja - čez noč

Količina: 4 kozarčki

Sestavine:

Sestavine za mousse:
200 g indijskih oreščkov
130 g kokosovega olja
200 ml kokosovega mleka
25 g kakava v prahu
100 ml javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke cimeta
1/3 čajne žličke fino mletih vanilijevih strokov ali semena enega vanilijevega stroka

Sestavine za čokoladni obliv:

50 gramov kakava v prahu
120 ml javorjevega sirupa
35 g kokosovega olja – za bolj tekočo verzijo, ki se v hladilniku ne očvrsti ga izključite

Okras:
grobo narezani oreščki po izbiri

Postopek:

Natisni

Indijske oreščke namočimo v hladno vodo čez noč ali vsaj za nekaj ur.

Vse sestavine za mousse dodamo v dober mešalnik in jih umešamo v fino kremo. Prelijemo v servirne skodelice in položimo v zamrzovalnik za eno uro.

Kokosovo olje za obliv stopimo in vse sestavine za obliv premešamo. Prelijemo čez skodelice in potresemo z grobo narezanimi lešniki. Postrežemo.

Veganski čokoladni mousse sem pripravljala s pomočjo Boschevega mešalnika Vita Power.

Mimogrede trenutno poteka super luštna Bosch – Malinca akcija – tukaj. Za vse, ki ste ali boste v obdobju od 15. 9. 2021 do 31. 1. 2022, kupili enega izmed izbranih mešalnikov Bosch, ga registrirali na Boschevi spletni strani in oddali oceno, prejmete darilno kartico Malinca v vrednosti 20 €. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.