Sestavine:
Sestavine za mousse:
200 g indijskih oreščkov
130 g kokosovega olja
200 ml kokosovega mleka
25 g kakava v prahu
100 ml javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke cimeta
1/3 čajne žličke fino mletih vanilijevih strokov ali semena enega vanilijevega stroka
Sestavine za čokoladni obliv:
50 gramov kakava v prahu
120 ml javorjevega sirupa
35 g kokosovega olja – za bolj tekočo verzijo, ki se v hladilniku ne očvrsti ga izključite
Okras:
grobo narezani oreščki po izbiri
Postopek:
NatisniIndijske oreščke namočimo v hladno vodo čez noč ali vsaj za nekaj ur.
Vse sestavine za mousse dodamo v dober mešalnik in jih umešamo v fino kremo. Prelijemo v servirne skodelice in položimo v zamrzovalnik za eno uro.
Kokosovo olje za obliv stopimo in vse sestavine za obliv premešamo. Prelijemo čez skodelice in potresemo z grobo narezanimi lešniki. Postrežemo.
Veganski čokoladni mousse sem pripravljala s pomočjo Boschevega mešalnika Vita Power.
Mimogrede trenutno poteka super luštna Bosch – Malinca akcija – tukaj. Za vse, ki ste ali boste v obdobju od 15. 9. 2021 do 31. 1. 2022, kupili enega izmed izbranih mešalnikov Bosch, ga registrirali na Boschevi spletni strani in oddali oceno, prejmete darilno kartico Malinca v vrednosti 20 €. 😉