Anina kuhinja

Veganski pirini pečeni krofi z domačo jagodno marmelado

Čas priprave: 15 minut + počivanje

Čas kuhanja: 2x25 minut

Količina: 15-20 krofov

Sestavine:

750 gramov pirine moke
2/3 kocke Fala kvasa
7 žlic nerafiniranega sladkorja
2 bio limoni
300 ml vode ali riževega mleka (ali mandljevega, kravjega)
80 ml repičnega, sončničnega ali kokosovega olja
1 čajna žlička soli
2 žlici ruma ali rumova aroma
1 žlica javorjevega sirupa in dve žlici vode
jagodna marmelada
sladkor v prahu

Postopek:

Natisni

V dve tretjine tople vode dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut.

V preostalo toplo vodo vmešamo sladkor in ga zavremo za 10 sekund. Ohladimo.Nato vmešamo še rum in limonino lupinico.

Moko presejemo in ji vmešamo vzhajan kvas. Nato vmešamo sol, nato sladko vodo in nazadnje še olje. Gnetemo vsaj 5-10 minut, nato pa pustimo vzhajati 1 uro. Po tem času potlačimo in vzhajamo spet 1 uro ali vsaj 30 minut.


Testo razvaljamo na debelino 1 cm in razrežemo kroge. Javorjev sirup zmešamo z vodo in premažemo krogce. Na sredino polovice krogov dodamo čajno žličko marmelade in pokrijemo z drugo polovico. malce poravnamo da se krogi čimlepše prekrivajo.

Položimo na papir za peko in vzhajamo 30 minut, nato pa pečemo v segreti pečici na 220 stopinj 10 minut, in naprej naknadnih 10 minut na 180 stopinjah. V kolikor imate kombinirano parno pečico vklopite drugo stopnjo pare. Če pare pečice nimate pomaga tudi skodelica z vodo na dnu pečice.

Pečene krofe pokrijemo z vlažno krpo in malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Veganski pirini pečeni krofi z domačo jagodno marmelado, so zdravi pečeni krofi pripravljeni brez mlečnih izdelkov in jajc. So drugačni kot ocvrti z jajci, ampak kljub temu neverjteno pregrešni. So super ideja za vse, ki bi želeli bolj zdravi pust ali pa imate težave z omenjenima skupinama živil.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.