Anina kuhinja

Veganski lešnikovo čokoladni piškoti – primerni za diabetike

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 2x 20 minut

Količina: 30-35 piškotov

Sestavine:

125 gramov kokosovega masla
200 gramov svetle pirine moke (ali polnozrnate – če delate piškote za diabetika uporabite polnozrnato moko)
100 gramov mletih lešnikov (ali drugih oreščkov)
75 gramov ovsenih kosmičev
6 gramov pecilnega praška
2 žlici chia semen
vrečka vanilin sladkorja
60 gramov rjavega ali navadnega sladkorja ali eritrol (sama sem uporabila Proteini.si Baterry sladkor – primeren za diabetike)
1 dcl lešnikovega mleka (ali ovsenega)
100 gramov temne čokolade – nasesekljane ali v kapljicah

Postopek:

Natisni

Maslo stopimo v kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi.

Vse ostale sestavine razen mleka, masla in čokolade zmešamo. Na koncu vmešamo še mleko in maslo, nato pa čokolado.

Oblikujemo kroglice in jih sploščimo. Polagamo na papir za peko in jih pred peko za 10 minut položimo v hladilnik.

Ohlajene pečemo v segreti pečici na 180 stopinj na zgornji tretjini, 20 minut.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.