Anina kuhinja

Veganski čokoladni buhtlji

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: 16-18 buhtljev

Sestavine:

Sestavine za testo:
750 gramov bele moke
4,5 dcl rastlinskega mleka
5 žlic sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka svežega kvasa (40 gramov)
120 gramov margarine sobne temperature
5-7 žlic ruma
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica vanilijeve arome

Ostale sestavine:

15-17 žlicveganskega čokoladnega namaza
sladkor v prahu za posip
40 ml rastlinskega mleka za premaz

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in margarino, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z margarino. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Testo mora biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 45 minut.

Po tem času ga razdelimo na 80-90 gramske dele, vsak del oblikujemo v hlebček. Hlebček zvaljamo in na sredino dodamo namaz, ter testo zvijemo okrog in dobro pritrdimo.

Buhtlje polagamo na pomaščen pekač in jih pustimo vzhajati 30 minut. Nato jih premažemo z mlekom in pečemo v segreti pečici (na sredini) na 180 stopinjah 30-35 minut minut, da se zlato rjavo obarvajo. Zadnjih 5 minut ponovno premažemo z mlekom.

Pečene malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.