Anina kuhinja

Veganske jagodne krhke rezine

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: cca 50 minut

Količina: večji pravokotni pekač 30x40cm

Sestavine:

Sestavine:
230 gramov rastlinske margarine (ali masla) sobne temperature
140 gramov ovsenih kosmicev
250 gramov moke
250 gramov sladkorja
1 čajna žlička Dr.Oetker pecilnega praška
30 gramov Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
1/2 lupinice bio limone
ščepec soli
1/4 čajne žličke cimeta

Sestavine za nadev:
450 gramov svežih jagod
2 žlici jagodne ali marelične marmelade
4 žlice limoninega soka
1 Dr.Oetker vanilijev ali jagodni puding
80 gramov kristalnega sladkorja
20 gramov Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu

Postopek:

Natisni

Maslo, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo. Takrat dodamo vse ostale sestavine in jih z roko premešamo da se povežejo.

Dve tretjini pritisnemo ob namaščen pekač obložen s peki papirjem – sama sem ga obložila na način da na obeh daljših stranicah gleda ven in sem lahko ohlajeno sladico zlahka dvignila in prestavila na desko za rezanje.

Eno tretjino zmesi prihranimo za zgornji posip.

Jagode zrežemo na drobno in zmešamo z vsemi sestavinami za nadev. Razporedimo po podlagi in čez nadrobimo preostalo testo.

Položimo v segreto pečico (zgoraj/spodaj) na 180 stopinj za 45-55 minut, da se vrh testa ponekod nežno rjavkasto obarva.

Pecivo popolnoma ohladimo. Ohlajenega za vsaj 2-3 ure položimo v hladilnik. Lahko tudi čez noč. Ohlajenega zrežemo na rezine.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.