Anina kuhinja

Veganska vanilijeva čokoladna krema s praženimi lešniki in piškoti v kozarčkih

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 3-4 skodelice

Sestavine:

2-3 zreli avokadi
1 zrela banana
5-7 žlic agavinega sirupa
5-7 žlic javorjevega sirupa
60-80 gramov kakava v prahu
Ščepec soli
1 vanilijev strok
1-2 pesti praženih lešnikov
8-12 polnozrnatih piškotov

Postopek:

Natisni

Banano olupimo in narežemo na kolobarja. Dodamo jo v multipraktik. Avokadoma odstranimo peško in ju izdolbemo. Meso dodamo k banani.

Vsebino zmiksamo da se dobro poveže. Dodamo kakav v prahu, ščepec soli, agavin in javorjev sirup.

Vanilijo z nožem razpolovimo po dolžini in ji z nasprotno stranjo noža odstranimo semena. Dodamo jih v multipraktik in vso vsebino zmiksamo.

Kremo dodamo v skodelice. Po vrhu potresemo grobo narezane lešnike in v kremo zapičimo piškote.

Sem sladkosneda in kadar si naredim sladico ki je zdrava in še sladka zraven se počutim kot da sem zmagala. Ne bom rekla da ne jem z užitkom vse sladice, ampak takšne zdrave jem z boljšim občutkom.

Ta tortica/čokoladna sladka krema/veganski čokoladni puding je nekaj najboljšega kar obstaja in zares je pripravljen v minutah. Ker vsebuje močne sestavine kot so banane in avokado, ter oreščki pa prav tako dolgo časa drži v tebi občutek sitosti.