Anina kuhinja

Tradicionalne velikonočne sladke fulje z rozinami

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 12 fulj

Sestavine:

Sestavine:
280 gramov starega kruha
100 ml mleka
2 mali jajci
4 žlice kristalnega sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
ščepec cimeta
2-3 kapljice Aromatrip bio eteričnega olja limone
2-3 kapljice Aromatrip bio eteričnega olja pomaranče
1 slaba pest rozin
+
kristalni sladkor za posip


Opcija za postrežbo – čežana:

6 jabolk
2 kapljici Aromatrip bio eteričnega olja klinčkov
1 žlica sladkorja – opcijsko

Postopek:

Natisni

Kruh narežemo na manjše koščke. Mleko segrejemo do toplega in prelijemo kruh. Zmešamo z rokami.

V posodi zmešamo jajca, olja, sladkorja in cimet. Prelijemo čez kruh in vmešamo skupaj z rozinami. Pustimo stati 15-20 minut.

Oblikujemo obliko kot jo vidite na sliki in položimo na pekač za parno pečico ali v posodo za kuhanje na pari. V vodi bi fulje razpadle, zato potrebujete parno posodo.
Če parne posode nimate lahko fulje zavijete v aluminijasto folijo in jih tako potem skuhate v vrelem soljenem kropu. Čas kuhanja ali soparjenja je 20 minut.

Vmes skuhamo čežano. Jabolka olupimo in narežemo. Zalijemo z vodo da jih pokrije, nato dodamo olje in sladkor. Kuhamo 15 minut da se omehčajo. Pretlačimo.

Kuhane/soparjene fulje potresemo s sladkorjem in postrežemo s čežano.

Velikonočne tradicionalne fulje sem pripravljala z Aromatrip eteričnim olji limone in pomaranče, ki so esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olji sta tako primerni za uporabo v aromaterapiji, za aroma kozmetiko in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.

Poleg omenjenih eteričnih olj najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.